StokmanDistributieriem vervangen


De meerderheid van de Renault modellen is uitgevoerd met een distributieriem. Dit is een belangrijk onderdeel voor het goed functioneren van de motor. Bij een defect aan de distributieriem kan de gevolgschade aan de motor erg hoog zijn en zal de auto niet meer rijden. Is uw distributieriem toe aan vervanging? Plan direct een afspraak in bij Stokman Renault middels het formulier aan de rechterzijde. Liever eerst een offerte ontvangen? Dan kunt u deze hieronder aanvragen.

Offerte distributieriem vervangen

 

Wanneer distributieriem vervangen?

Aangezien een distributieriem aan slijtage en veroudering onderhevig is hanteert Stokman Renault een vervangingsvoorschrift op basis van leeftijd of kilometerstand. Hierbij geldt de termijn die het eerste verstrijkt. Door deze vervangingstermijn te respecteren is gevolgschade aan de motor te voorkomen.

Voor de meeste Renault modellen is de vervangingstermijn 5 jaar of 120.000 kilometer. Uiteraard kunnen wij u vertellen wat de vervangingstermijn van uw Renault is. Door dit exact uit te voeren volgens de Renault richtlijnen zal na het vervangen van de distributieriem dezelfde vervangingstermijn weer gehanteerd kunnen worden. Als Renault dealer beschikken wij uiteraard over de experts en de kennis hiervoor.

Wat houdt het vervangen van de distributieriem in?

Bij de vervanging van de distributieriem schrijft Renault het vervangen van de volgende onderdelen voor:

  • Distributieriem
  • Spanrollen en looprollen van de distributieriem
  • Multiriem
  • Spanrollen en looprollen van de multiriem
  • Krukaspoelie (afhankelijk van het model)
  • Waterpomp (bij lekkage of preventief op klantwens)

Door het niet vervangen van deze onderdelen of door het gebruik van onderdelen met een mindere kwaliteit bestaat de kans dat de distributieriem eerder dan de voorgeschreven interval mankementen gaat vertonen met een groot risico op schade aan de motor en extra kosten voor het opnieuw vervangen van de distributieriem. Als u prijzen voor het vervangen vergelijkt, houdt u dan hiermee rekening.

Vraag hier om een vrijblijvende prijsopgaaf voor het vervangen van de distributieriem van uw Renault. Óf maak direct een werkplaatsafspraak via het formulier aan de rechterzijde van deze pagina.