StokmanHistorie


 

Stokman, Renault dealer sinds 1960

In 1960 startten de Gebroeders Stokman een Renault-dealerschap aan de Willem de Zwijgerlaan in Alkmaar. Inmiddels bestaat Stokman uit drie moderne vestigingen en is daarmee de Renault-en Dacia dealer voor de Kop van Noord Holland. In onze bedrijven staat klanttevredenheid hoog in het vaandel en gaan wij elke dag voor 5 sterren !

Graag laten wij u kennismaken met de historie van ons bedrijf.

wolvenkoog1980 In de beginjaren was er gelijktijdig een vestiging in het centrum van Alkmaar, bestaande uit een Occasioncentrum en tankstation. In de jaren’70 groeide Stokman toch uit haar jasje, en werd besloten tot verhuizing naar het nieuwe bedrijventerrein Beverkoog aan de noordkant van Alkmaar. Hier werden in 1980 de deuren feestelijk geopend.  Op de eerste foto ziet u het pand vlak voor oplevering. Kenmerkend is de bruine kleurstelling. In de loop der jaren is de uitstraling diverse malen veranderd conform de wisselende huisstijl van Renault.  Eind jaren’80 werd de heer Evert Wassing de nieuwe eigenaar van Stokman. Onder zijn leiding groeide Stokman uit naar één van de grotere Renault-dealers van Nederland.  

 

In 2002 nam Ron Wassing de leiding van het concern over. In de jaren daarna groeide Stokman snel verder, en in 2005 werden de activiteiten succesvol uitgebreid met een tweede merk: Dacia, een 100% dochteronderneming van Renault. In 2020 werd met diverse acties stilgestaan bij het 60-jarig jubileum van Stokman Alkmaar. 

Eind 2011 werd Stokman Alkmaar één van de eerste dealers in Nederland die Renault Electric in het leveringsgamma opnam.  Het gamma elektrische auto’s wordt steeds verder uitgebreid en inmiddels vormt hybride ook een belangrijk rol. Bij Stokman Alkmaar werken 30 collega’s.

 

In 1993 kreeg Stokman de kans om het dealerschap aan de Drs. F. Bijlweg in Den Helder over te nemen en na een intensieve verbouwing opende Stokman Den Helder op dezelfde locatie. De zaken gingen al snel voorspoedig en al na 5 jaar was het pand veel te klein. Op verschillende locaties werd daarom de occasionvoorraad gestald. De komst van de Renault 19 hielp hierbij zeker mee, een model dat ook in Den Helder een enorm succes was. Stokman besloot op zoek te gaan naar een groter pand en kwam al snel terecht bij de Taxicentrale 14000 op een mooie zicht-locatie aan de Pastoor Koopmanweg. Begin 1998 was het pand aangekocht en deze werd verbouwd tot een
moderne werkplaats met genoeg werkplekken. Tegelijk werd 750 m2 showroom aangebouwd en zo was Stokman Den Helder klaar voor de toekomst. zowel de showroom als de buitenzijde verschillende uitstralingen gekend, steeds als gevolg van nieuwe huisstijlen van Renault.   In Den Helder werken 10 collega’s.

 

Op 1 januari 2014 kreeg Stokman de kans om dealer te worden voor West-Friesland; zodoende werd Stokman Hoorn aan De Faktorij in Zwaag geopend. Hiermee werd Stokman de Renault-en Dacia dealer voor de gehele Kop van Noord Holland. Begin 2017 werd Stokman Wieringerwerf geïntegreerd in deze vestiging. 

Ook deze vestiging is een full-service vestiging en u kunt hier dus terecht voor het hele gamma Renault personen-en bedrijfswagens en voor Dacia. Ook voor onder onderhoud en reparatie is Stokman Hoorn de vestiging voor West-Friesland.  Momenteel worden er plannen gemaakt om ook deze vestiging om te bouwen naar de nieuwste huisstijl van Renault en Dacia. Het team van Stokman Hoorn bestaat uit ruim 20 collega’s.  

 

Met een team van 60 collega’s werkt Stokman dagelijks aan een optimale klantervaring. Wij laten u er graag kennis mee maken.  U bent van harte welkom in Alkmaar, Den Helder en Hoorn !

Heeft u vragen over ons ? We horen het graag.  Bel of vul onderstaand formulier in.

 

  • Hidden
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.