StokmanHistorie


 

Stokman, Renault dealer sinds 1960

In 1960 startte de Gebroeders Stokman een Renault-dealerschap in combinatie met een tankstation aan de Willem de Zwijgerlaan 148-152 in Alkmaar. Vele Alkmaarders hebben daar hun eerste Renault gekocht. In de beginjaren was er gelijktijdig een vestiging aan de Laat in Alkmaar, bestaande uit een Occasioncentrum en tankstation. Later was hier de Houtmarkt gevestigd (in 1997 afgebrand).

wolvenkoog1980In de jaren’70 groeide Stokman aan de Willem de Zwijgerlaan uit haar jasje, en werd besloten tot verhuizing naar het nieuwe bedrijventerrein Beverkoog aan de noordkant van Alkmaar. Hier werden in 1980 de deuren feestelijk geopend.  Op de eerste foto ziet u het pand vlak voor oplevering. Kenmerkend zijn de bruine kleurstelling en de lege kavels rondom. In de loop der jaren is de uitstraling diverse malen veranderd conform de wisselende huisstijl van Renault, op de tweede foto ziet u de uitstraling van de jaren’90. Eind jaren’80 werd de heer Evert Wassing de nieuwe eigenaar van Stokman. Onder zijn leiding groeide Stokman Alkmaar uit naar één van de grotere Renault-dealers van Nederland.  Daarnaast werden twee nieuwe vestigingen geopend; in 1993 Stokman Den Helder en in 2001 Stokman Wieringerwerf. 

wolvenkoop 1990In 2002 nam Ron Wassing de leiding van het concern over. In de jaren daarna groeide Stokman verder, en werden de activiteiten succesvol uitgebreid met een tweede merk: Dacia, een 100% dochteronderneming van Renault. In 2010 werd met diverse acties stilgestaan bij het 50-jarig jubileum van Stokman Alkmaar.  Eind 2011 werd Stokman Alkmaar één van de eerste dealers in Nederland die Renault ZE in het leveringsgamma opnam. Hiermee wordt de eerste stap gezet naar de toekomst: de 100% electrische auto. Inmiddels wordt het gamma elektrische auto’s steeds verder uitgebreid.

Op 1 januari 2014 opende Stokman haar vierde vestiging Stokman Hoorn, hiermee werd Stokman de Renault-en Dacia dealer voor de Kop van Noord Holland. Daaropvolgend is per 1 maart 2017 Stokman Wieringerwerf geïntegreerd in de vestiging in Hoorn.

De afgelopen jaren heeft Stokman geïnvesteerd in nieuwe Renault Stores in Alkmaar en Den Helder, waarmee deze showrooms klaar zijn voor de toekomst.  De volgende verbouwing naar Renault Store zal plaatsvinden in Hoorn.

Met een team van 65 mensen werkt Stokman dagelijks aan een optimale klantervaring. Wij laten u er graag kennis mee maken . U bent welkom in Alkmaar, Den Helder en Hoorn !

Heeft u vragen ? We horen het graag ? Bel of vul onderstaand formulier in.

 

  • Hidden
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.