StokmanBanden


Zijn de banden van uw Renault versleten? Dan is het belangrijk om uw Renault zo snel mogelijk van nieuwe banden te voorzien. Maak een afspraak bij Stokman Renault. Wij adviseren u over de juiste banden en verzorgen graag uw bandenwissel. Direct nieuwe banden bestellen? Dat kan middels het formulier aan de rechterzijde.

Offerte nieuwe zomerbanden

Bandenwissel bij Stokman Renault

Uw Renault is toe aan nieuwe banden? Dan bent u bij Stokman Renault aan het juiste adres. Wij helpen u graag bij het vinden van de juiste banden en bij de de bandenwissel. Ons bandenaanbod is groot zodat u een ruime keuze heeft. Wij hanteren zeer scherpe tarieven voor de bandenwissel, bandenopslag en het uitlijnen en balanceren van de banden. Vraag vrijblijvend een bandenofferte aan of laat u telefonisch adviseren via onderstaande telefoonnummers.

Stokman Hoorn tel. 0229 – 28 20 80
Stokman Alkmaar tel. 072 – 561 24 24
Stokman Den Helder tel. 0223 – 63 74 84

Renault zomerbanden bij goed weer

In de zomer is het van groot belang dat uw banden goed bestand zijn tegen het hete asfalt. De banden dienen van hard stevig rubber te zijn en een normaal profiel te hebben van 7 millimeter diep. Dit geeft de zomerbanden een goede grip en betere acceleratie bij temperaturen boven de 7 graden Celsius. Wij adviseren u om in de maanden april t/m september op zomerbanden te rijden. Controleer uw bandenspanning regelmatig en check regelmatig de profieldiepte van uw zomerbanden. Een verkeerde bandenspanning of profieldiepte heeft direct negatieve gevolgen voor de prestaties van uw banden.

Renault winterbanden bij natte en gladde wegen

In de winter is het noodzakelijk dat u voldoende grip heeft op natte, gladde en besneeuwde wegen. Heeft u dit niet, dan kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Laat uw zomerbanden daarom altijd op tijd wisselen naar winterbanden. Dankzij winterbanden heeft u een kortere remweg en een verbeterde wegligging. Zodra het profiel van winterbanden is afgesleten en nog maar 5 millimeter diep is, is de band vergelijkbaar met een zomerband. In de zomer door blijven rijden op winterbanden is echter geen goed idee. De kans op ongelukken neemt toe doordat het zachte rubber van de winterband de remweg langer maakt bij hogere temperaturen. Bij een temperatuur van 15 graden Celsius en snelheid van 50 kilometer per uur is de remweg al zo’n 20% langer dan bij zomerbanden.  Meer informatie vindt u hier.