• Renault
  • BPM WIJZIGING BEDRIJFSWAGENS

StokmanBPM WIJZIGING BEDRIJFSWAGENS


De BPM-vrijstelling voor ondernemers die een nieuwe bestelauto kopen verdwijnt per 1 januari 2025. De afschaffing van deze grijskentekenregeling is aangekondigd op Prinsjesdag 2022 door het kabinet en definitief akkoord gegeven door Eerste en Tweede kamer middels het Belastingplan 2023. Wij informeren u graag tijdig over deze wijziging.

Het afschaffen van de BPM-vrijstelling houdt in dat vanaf 2025 ondernemers gewoon BPM (Belasting op Personenauto’s en Motorvoertuigen) gaan betalen voor een nieuwe bedrijfswagen. De hoogte van dit bedrag is afhankelijk van de CO2-uitstoot van de bestelauto.  Per 1 januari 2025 betaalt u als ondernemer bij elk nieuwe bedrijfswagen die u aanschaft belasting.

De hoogte van dit bedrag wordt bepaald op basis van de hoeveelheid CO2-uitstoot. In eerste berekeningen is gesproken over een BPM van €66,91/ gram CO2. Voor een Trafic met dieselmotor zal de BPM per 2025 waarschijnlijk zo’n €12.500 bedragen. Het loont zich dus zowel fiscaal als bedrijfstechnisch om tijdig uw nieuwe bedrijfswagen aan te schaffen.

Conclusie: Als u interesse heeft in een nieuwe bedrijfswagen met diesel motor, dan is het belangrijk dat deze uiterlijk in december 2024 wordt afgeleverd. Hiermee voorkomt u een forse BPM-heffing.

Wilt u meer weten over de gevolgen van deze BPM-afschaffing voor uw onderneming ? Neem dan snel contact met ons op voor advies op maat. Bezoek één van onze showrooms of maak tijdig een afspraak met onze accountmanager voor de zakelijke markt.