StokmanHistorie


In 1960 startte de Gebroeders Stokman een Renault-dealerschap in combinatie met een tankstation aan de Willem de Zwijgerlaan 148-152 in Alkmaar. Vele Alkmaarders hebben daar hun eerste Renault gekocht. Nog steeds zijn er diverse klanten uit die jaren die Renault rijden.

In de beginjaren was er gelijktijdig een vestiging aan de Laat in Alkmaar, bestaande uit een Occasioncentrum en tankstation. Later was hier de Houtmarkt gevestigd (in 1997 afgebrand).

In de jaren’70 groeide Stokman aan de Willem de Zwijgerlaan uit haar jas, en werd besloten tot verhuizing naar het nieuwe bedrijventerrein De Beverkoog aan de noordkant van Alkmaar. Hier werden in 1980 de deuren feestelijk geopend.

wolvenkoog1980Op de tweede foto ziet u het pand vlak voor oplevering. Kenmerkend zijn de bruine kleurstelling en de lege kavels rondom. In de loop der jaren is de uitstraling diverse malen veranderd conform de wisselende huisstijl van Renault, op de derde foto ziet u de uitstraling van de jaren’90.

Eind jaren’80 werd de heer Evert Wassing de nieuwe eigenaar van Stokman. Onder zijn leiding groeide Stokman Alkmaar uit naar één van de grotere Renault-dealers van Nederland. Daarnaast werden twee nieuwe vestigingen geopend; in 1993 Stokman Den Helder en in 2001 Stokman Wieringerwerf.

wolvenkoop 1990In 2002 nam Ron Wassing de leiding van het concern over. In de jaren daarna groeide Stokman verder, en werden de activiteiten succesvol uitgebreid met een tweede merk: Dacia, een 100% dochteronderneming van Renault. In 2010 werd met diverse acties stilgestaan bij het 50-jarig jubileum van Stokman Alkmaar.

Eind 2011 werd Stokman Alkmaar één van de eerste dealers in Nederland die Renault ZE in het leveringsgamma opnam. Hiermee wordt de eerste stap gezet naar de toekomst: de 100% electrische auto.

pand alkmaar 2016

 

Op 1 januari 2014 opende Stokman haar vierde vestiging in Hoorn, hiermee is Stokman de Renault-en Dacia dealer voor de dealer voor de Kop van Noord Holland. Daaropvolgend is per 1 maart 2017 Stokman Wieringerwerf geintegreerd in de vestiging in Hoorn.

De afgelopen jaren heeft Stokman geïnvesteerd in het nieuwe Dacia Stores in Alkmaar en Den Helder, waarmee deze showrooms klaar zijn voor de toekomst.  De volgende verbouwing naar Dacia Store zal plaatsvinden in Hoorn (verwachting 2020).

Direct contact

  • Hidden
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.